+31 6 8435 5733 info@imucare.nl

Beheer & begeleiding

 

IMU Care biedt steun, zorg en begeleiding daar waar het nodig is. Ons doel is om jouw leven makkelijker en comfortabel te maken. Hiervoor dragen wij zorg dat wij kijken naar een ieders individuele behoeften. Wij zorgen voor jou, zoals wij ook steun en/of zorg zouden willen krijgen. Dit alles doen wij om jouw zelfstandigheid en levenskwaliteit te bevorderen.

 

Gezelschaps service

Wij koppelen (voornamelijk) ouderen en hulpbehoevenden die alleen zijn, gezelschap kunnen gebruiken en hulp bij de dagelijkse bezigheden aan een begeleider. Wij bieden deze service ook aan jongeren en jongvolwassenen. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat er een controle moment is, behoud van zelfstandigheid, maar ook het voorkomen van isolement. Wij zijn er om mee te gaan naar het ziekenhuis, dokter, kapper, een wandeling te maken of een spelletje te doen.

 

Persoonlijke begeleiding

Elk individu heeft zijn eigen behoeften en wensen. IMU inventariseert deze en draagt zorg dat er op deze behoeften begeleiding wordt geleverd. Dit kan variƫren van begeleiden bij pleinvrees tot aan samen opruimen of zelfs samen schoonmaken. Wij kunnen jou begeleiden om zo onafhankelijk mogelijk te zijn en te blijven. In het geval dat er een indicatie is voor subsidiemogelijkheden of uitbreiden van zorg, kan de zorgverlener hierbij assisteren. Soms vereist begeleiding slechts een luisterend oor of informatie en advies. Onze begeleiders bieden praktische steun waar nodig. Tevens is het ook mogelijk om activiteiten met jou te ondernemen op aanvraag/verzoek.

 

Medicatiebeheer

Een slechte medicijnadministratie kan ernstige gevolgen helpen. Wij van IMU Care zorgen dat jouw medicijnen in de juiste hoeveelheden en op de juiste tijdstippen worden ingenomen. Een goed opgeleide zorgverlener zorgt dat er altijd een goede medicijnadministratie is zodat jij met een gerust hart thuis kan blijven wonen.

 

Controles

Bij chronische ziektes zoals diabetes, hartziekten, hoge bloeddruk, COPD enzovoort, is het fijn als er controles mogelijk zijn vanuit uw eigen comfortabele omgeving. Wij koppelen je aan professionals die jouw bloeddruk, hartslag, bloedglucose-waarden en gewicht controleren wanneer het jou uitkomt.